Gatão

gatao vinho verde van flordelvino

Gatão … verrassend verfrissend uit Portugal


gatao vinho verdeGatão Vinho Verde is een verrassend verfrissende wijn met weinig alcohol en een mooie balans tussen frisse zuren en een klein restzoetje. Gatão heeft een heel klein bubbeltje, wat hem extra feestelijk maakt. De druiven voor Gatão groeien in het Noorden van Portugal waar het klimaat koel en vochtig is. Het regent daar tweemaal zoveel als in Nederland. Door de beperkte hoeveelheid zonneschijn is Gatão van nature laag in alcohol. Er zijn dus geen kunstgrepen nodig om alcohol uit de wijn te halen.

Gatão is een heerlijke wijn om op een terras in mediterrane sferen te komen. Lekker om met je vriendinnen als aperitief van te genieten. Trouwens, bij het eten van vis en zeevruchten kun je Gatão prima doordrinken, dat doen ze in Portugal ook. Door zijn frisheid en lage alcoholpercentage is Gatão de Ideale lunchwijn. Direct uit de koelkast komt de frisheid van Gatão het best tot uiting.

Gatão Vinho Verde is te koop bij:

Slijters
Deen
Dekamarkt
Dirk
Hoogvliet
Jan Linders
Makro (alleen voor pashouders)
Nettorama
Plus
Spar


Gatão wordt geïmporteerd door Flor del Vino, de specialist in Portugese wijnen: www.flordelvino.nl

Gatão Beste Koop, Perswijn nr 6, oktober 2017

In het toonaangevende wijnmagazine Perswijn kreeg Gatão de beoordeling ‘beste koop’ in de categorie Vinho Verde. Een bevestiging dat Gatão een heerlijke, lichte, verfrissende wijn is en ook nog eens de beste in zijn prijsklasse!

Beste koop Gatao -


In de Pers:
Perswijn mei/juni 2014 uitstekende score Gatão Vinho VerdeDelicious over Gatão Vinho Verde augustus 2013
Vinoloog Ellen Dekkers schrijft in Delicious over Gatão: ‘Prima lunchwijn en picknickpartner, bij tonijnsalade of andere lichte vis bij wolken of bij zonneschijn’Wijnalmanak 2012:
Gatão weer met ster onderscheiden

Wijnschrijver Cuno van ’t Hoff schreef:

‘Kijk, hier worden we niet alleen blij van, we blijven er ook nog helder bij. 8,5% alcohol. De gemiddelde wijn valt als een baksteen door de mand, bij minder dan 9 à 10%. Hier levert het een uiterst vrolijke Vinho Verde op, die extreem verfrissend is, waar geblancheerde boontjes en appeltjes in domineren.’


Delicious over Gatão Vinho Verde september 2010:


Wijnalmanak 2010 over Gatão Vinho Verde:

‘…Knapperig als een verse Granny Smith. Fris als een Napoleonnetje. Bijzonder verfrissend op een bijzonder warme dag. En bovendien maar 8,5 procent alcohol….’


Volkskrant magazine juni 2008 door Onno Kleyn